Logistiikkakeskuksen uusilla syöttölinjoilla saatiin lisää kapasiteettia ja parannusta työergonomiaan

 

Itella Oyj:lla  ja Nekos Oy:lla on pitkä yhteinen historia; yhteistyö alkoi jo 80-luvun alusta, jolloin pari kulki nimillä Nekalan konepaja Oy ja Suomen Posti- ja Telelaitos. Järjestelmiä on tehty 80- luvun puolesta välistä lähtien ympäri Suomen. Pitkän yhteistyön aikana on tehty paljon projekteja. Järjestelmät suunnitellaan yhdessä ja testataan juuri tarpeisiin parhaiten sopiviksi.

- On asiakkaan etu, että tekniikka on kokeiltua ja järjestelmät hiotaan loppuun asti parhaiten toimiviksi, toteaa Itella Oyj:n kehityspäällikkö Juha Jokela.

Nekos on toimittanut ratkaisut useilla tekniikoilla lähetysten, muovilaatikoiden ja lavojen siirtoihin moniin postikeskuksiin ympäri Suomen. Vuosien aikana mukana on ollut laitteistoja aina kirjeen käsittelystä raskaiden kuormalavojen siirtoihin.

Lajittelija

Syöttölinjojen uusiminen

Vuoden 2012 puolella Nekos ja Itella aloittivat monivaiheisen projektin, jossa uusitaan Vantaan logistiikkakeskuksen syöttölinjoja. Tavoitteena on pakettilajittelukoneiden syöttölinjojen kapasiteettien kasvattaminen ja työergonomian parantaminen.  

- Kasvavien volyymien takia tahdomme tehostaa laitteiden käyttöä. Syöttölinjat tehtiin lähetyksiä varastoiviksi ja lähetysten kääntely tehdään erottelun jälkeen kuljetinlinjalla. Ensimmäinen vaihe on päätöksessä tarkassa aikataulussa ja viimeistelytkin onnistuivat hyvin kiitos Nekos-järjestelmän – nousua näkyvissä, sanoo Jokela.

- Projektissa ollaan yli puolen välin nyt kun 3/5 linjoista on asennettu. Kesän aikana saatetaan kaksi muuta päätökseen, kaavailee Nekos Oy:n myyntipäällikkö Lauri Toivakka.

Viimeiseen vaiheeseen liittyy projekti Tampereen postikeskukseen, jossa testataan koelaitteella rullakoiden tyhjennystä ja tämän hetken kokemukset ovat rohkaisevia.

syottoaukko1

Uudistukset mahdollistavat paremman työnkierron ja ergonomian paranemisen

Työsuojeluvaltuutettu Jouni Kaiponen on erittäin tyytyväinen uusiin ratkaisuihin erityisesti työnsuojelun näkökulmasta. Kaantely

- Työ on keventynyt, koska työvaihe ei enää sisällä nostelua. Laitteet mahdollistavat myös paremman työnkierron, joka takaa vaihtelun myötä ergonomisemman työskentelyn, Kaiponen kertoo.

Uusilla järjestelmillä uskotaan myös olevan positiivinen eli sairauspoissaoloja vähentävä vaikutus.

- Kaikki mikä helpottaa työntekoa, helpottaa ja vähentää tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja näin sairauspoissaoloja. Hyvältä näyttää, toteaa Kaiponen.

Aikataulujen pitävyys ja nopea toiminta avainasemassa

Jokela kiittää Nekos Oy:ta erityisesti nopeasta toiminnasta ja aikatauluissa pysymisestä.

-2012 vuoden puolella valmistuneessa Logistiikkakeskuksen ensimmäisessä vaiheessa aikataulu oli  erittäin kireä ja oli tärkeä, että järjestelmä saadaan käyttöön ennen jouluruuhkaa. Nekos suoriutui tehtävästään aikataulussa.

 Myös ripeät huollot ja virhetilanteisiin reagoinnit saavat Jokelalta kiitosta.  

Tulevaisuuden näkymät

Logistiikkakeskuksen projektien kanssa ollaan loppusuoralla tänä vuonna ja nyt aloitettujen projektien lisäksi yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

 

 

Nekos Oy, Kuoppamäentie 11, FIN-33800 Tampere, Finland Tel. +358 424 10091

kirjautuminen