"Nekos Oy:n ja Vanderlande Industriesin kanssa tekemämme projekti
onnistui jopa yli tavoitteiden." (Onninen Oy:n logistiikkajohtaja Kai Särkelä)

 

 

Tehokas varastointijärjestelmä vahvistaa toimintavarmuutta

Nekos Oy toimittaa asiakkailleen monen kokoluokan materiaalinkäsittelyjärjestelmiä.
 

Nekos Oy toimittaa asiakkailleen materiaalinkäsittelyyn ja sisälogistiikkaan suunnattuja järjestelmiä. Sen asiakaskuntaan kuuluu elintarviketeollisuuden, valmistavan teollisuuden ja logistiikan alalla toimivia yrityksiä. Viimeisen kymmenen vuoden ajan Nekos on edustanut Suomessa hollantilaista Vanderlande Industries -yritystä, jonka toteuttamat ratkaisut materiaalinkäsittelyn saralla ovat maailmanlaajuisesti huipputasoa.

– Myymme kahta eri materiaalinkäsittelyjärjestelmää, joista Nekos-järjestelmä soveltuu alle miljoonan euron hankintoihin ja Vanderlande Industriesin -järjestelmää, joka on hinnaltaan miljoonasta eurosta aina kymmeniin miljooniin euroihin, kertoo Nekos Oy:n myyntipäällikkö Lauri Toivakka.

Nekos paitsi myy käyttöjärjestelmiä myös vastaa niiden huollosta. Nekosilla on kattava varaosa- ja huoltopalvelu Nekos Service, jonka tehtävänä on pitää asiakasyritysten käytössä olevat laitteet käyttövalmiudessa kaiken aikaa.

onninen3D

 

Onninen3

Tiivis varastointijärjestelmä

Vuonna 2009 Nekos sai toimeksiannon teknistä tukkukauppaa harjoittavalta Onninen Oy:ltä. Onnisen tavoitteena oli organisoida toimipisteiden sijoittelua ja tämän seurauksena tarpeelliseksi tuli tuotteiden keruujärjestelmän uudistaminen.

– Projekti valmistui vuoden 2011 keväällä ja sen tuloksena Onnisen Hyvinkään toimipisteeseen oli rakennettu Vanderlande Industriesin valmistama lähettämöjärjestelmä, johon on sijoitettu noin 20 000 myyntinimikettä. Ne siirtyvät tilausten perusteella automaattisesti lähetysalueelle, mistä valmiit tilaukset pakataan niitä noutaviin autoihin, Toivakka kuvailee.

Toivakan mukaan Vanderlande Industriesin kehittämä varastointijärjestelmä mahdollistaa tiiviin varastoinnin.
– Tällöin varastointitila saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin, hän toteaa.

 

OnninenTyöergonomia huippuluokkaa

Onninen Oy:n logistiikkajohtaja Kai Särkelä kertoo varastointijärjestelmän saavuttaneen sille asetetut tavoitteet. Korkea automaatioaste ja toimitusvarmuus säästävät aikaa ja kustannuksia.

– Nekos ja Vanderlande Industriesin kanssa tekemämme projekti onnistui jopa yli tavoitteiden. Tuotanto on toiminut hyvin, eikä toimintaviiveitä ole syntynyt. Tämä on ensiarvoisen tärkeää omille asiakkaillemme, sillä pienikin katkos toimituksissa saattaa aiheuttaa heille merkittäviä haittoja, Särkelä sanoo.

 Huoltopalvelu Nekos Service saa Särkelältä ansaittua kiitosta.
– Nekos Servicen edustaja työskentelee tiloissamme päivittäin, joten hän pystyy nopeasti selvittämään mahdolliset ongelmatilanteet.

Uusi varastointijärjestelmä on kerännyt kehuja myös Onnisen henkilöstöltä.
–Jokainen työntekijä pystyy työpisteelle saapuessaan säätämään työskentelytasonsa oman pituutensa mukaan. Työergonomian huomioiminen on eräs Vanderlande Industriesin järjestelmän parhaimmista puolista, Särkelä toteaa.

 Katso video Vanderlande järjestelmästä Onnisella

 

 

Nekos Oy, Kuoppamäentie 11, FIN-33800 Tampere, Finland Tel. +358 424 10091

kirjautuminen